Читај ми!

Отворен Сајам аутомобила у Београду, увозници припремили примамљиве понуде

Сајам аутомобила, највећа регионална манифестација, али и једини сајам који окупља све брендове аутомобилске индустрије у Европи и свету, отворен је у Београду. До 27. марта представља се 280 излагача из света аутомобилизма, аутомобилских делова и опреме и мотоцикала.

Мото манифестације је "Страст која покреће“, а акценат је на еколошким и електричним возилима. Сајам треба да покаже публици шта могу да очекују ове и следеће године на тржишту.

"Фанови су дуго очекивали тренутак отварања сајма који ће угостити 32  аутомобилска бренда, који ће представити 38 премијера. Чак имамо и светску премијеру, а што се тиче сајма мотоцикала учешће је узело 30 брендова, који ће представити чак 60 премијера“, рекао је Зоран Лупушић, директор Сајма. 

Сајам посети око 130.000 љубитеља двоточкаша и четвороточкаша. Има и продајни карактер, и увозници су припремили примамљиве понуде за финансирање, а код неких нема камате на отплату.

Најскупљи модели се продају за кеш

Ипак, кажу продавци, они најскупљи модели се продају за кеш.

"Наши купци су углавном флотни купци, тако да посредство иде уз учешће лизинг кућа. Што се тиче физичких лица, мислим да је подељено и да се људи углавном опредељују за лизинг и кредит“, рекла је Александра Ђокић, пи-ар компаније "Ауточачак".

Већ четири деценије жири Асоцијације аутомобилских новинара бира аутомобил године. У конкуренцији готово 50 модела, први пут је победио кинески аутомобил – потпуно електрични "ем-џи 4".

"Пре свега, то је због односа квалитета и цене, за уложен новац добијате максимум са "ем-џи 4“, истиче Павле Барта, члан жирија.

Поред аутомобила на сајму су и мотоцикли. Њихова продаја расте из годину у годину.

По правилу - на сајму се оно најскупље најбрже прода. Тако је и "мајбах" нашао купца за четврт милиона евра.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво