Читај ми!

Како ће бити потрошен новац издвојен за равномерни регионални развој

За ову годину из државне касе 315 милиона динара опредељено је за подстицај регионалног развоја. Где ће и како та средства бити потрошена? Имају ли сва подручја у нашој земљи једнаке шансе за развој? Како се развој мери и шта држава чини да усклади развој градова и општина? Да ли је то довољно да се виде резултати на терену – теме су о којима је у Дневнику РТС-а говорио министар задужен за равномеран регионални развој Един Ђерлек.

Ове године је опредељено 315 милиона динара за постизање равномерног регионалног развоја у Србији.

Един Ђерлек је рекао да постоје приоритети и да су то, пре свега, пројекти из области предузетништва, инвестиције, иновација, пословне инфраструктуре.

"Ту пре свега мислим на изградње и опремање слободних, индустријских и пословних зона. Оне су нам јако важне за довођење инвеститора, отварање нових радних места. Али исто тако и неки водоводи у местима где га нема“, рекао је Ђерлек.

Поред довођења инвеститора, каже, веома је важно да унапредимо квалитет живота наших грађана, да не би одлазили из земље.

"Радимо на комуналној и путној инфраструктури, социјалној инфраструктури. Поред тога, улажемо јако пуно у образовање, улажемо у дигитализацију општина, у заштиту животне средине и у екологију“, рекао је Ђерлек.

Цело гостовање Едина Ђерлека погледајте у видео-снимку на почетку текста

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво