Компанија Нестле отворила нову фабрику у Сурчину, посао добило 220 радника

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је у Сурчину свечаном отварању нове фабрике компаније "Нестле" за производњу оброка на биљној бази. Фабрика је изграђена из сопствених средстава компаније, без државних субвенција и запошљава нових 220 радника.

"Нестле" је изградио нову фабрику за производњу оброка на биљној бази поред постојеће фабрике у Сурчину.

Нова фабрика "Нестле" у“ Сурчину је направљена из сопствених средстава компаније, без државних субвенција.

Представници компаније рекли су председнику Србије Александру Вучићу, приликом свечаног отварања, да је у фабрици све ново и да је пре две године ту била ливада, а сада модерна фабрика са најнапреднијом технологијом у тој области.

Представници компаније навели су да је сваког дана на изградњи нове фабрике било ангажовано више од 2.000 људи, као и да су имали велику подршку.

Компанија је најавила да ће, инвестицијом од 80 милиона швајцарских франака (око 83,8 милиона евра) и отварањем 220 нових радних места, нова фабрика производи нутритивно богате и укусне оброке на биљној бази чиме ће нашим потрошачима понудити додатне опције да уживају у уравнотеженој исхрани , а такође могу бити и одлична алтернатива у данима поста.

Како је навела компанија, кроз нову инвестицију у фабрику у Сурчину, компанија "Нестле" наставља да улаже у српску привреду и људе, истовремено бринући о природном окружењу заједнице у којој послује.

На овај начин компанија остаје посвећена одрживом пословању, обухватајући примену најнапреднијих технологија производње, коришћење обновљиве енергије и ефикасно управљање отпадом, наводи се у саопштењу.

"Нестле" истиче да је изградњом фабрике за производњу асортимана на биљној бази, бренда "Гарден Гоурмет", проширио асортиман производа врхунског квалитета, остајући доследан глобалним циљевима у очувању природе и борби против климатских промена.

Такође, најављено је да ће производи из новог погона бити пласирани на тржишта Француске, Немачке, Холандије, Италије, Шпаније и Велике Британије.

Компанија је навела да ће проширити мрежу локалних добављача, у намери да настави да подржава локалну економију.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара