Читај ми!

У новом "Бамбијевом" погону креирају се нови производи, у старом се направи 120 тона "плазме" дневно

Компанија “Бамби“ је основала Центар за истраживање и развој који подразумева мини линију за креирање нових производа. То је предуслов за иновације без успоравања свакодневне производње. Допринеће проширењу производних капацитета у наредном периоду, па и запошљавању.

Ако би се само десетогодишња производња “плазме“ поређала једна за другом, стигла би до Месеца, обмотала би га више од 100 пута и вратила се на Земљу. Овај кекс је срце и темељ фабрике.

Када је “Бамби“ добио новог власника, прво су обезбеђени најбољи услови за “плазму“. Постављена је нова линија дуга 310 метара и сада се производи 120 тона “плазме“ дневно, што је некада била годишња производња.

“Плазма“ кекс је толико важан део свакодневице сваке породице да је можда више посластица са њим направљено у домовима широм региона, него у фабрици.

Зато ће нови Центар за истраживање и развој вредан 2,5 милиона евра у оквиру “Бамбијевог“ производног погона у Пожаревцу, омогућити креирање више нових производа без заустављања редовне производње.

“Суштински имамо два паралелна процеса, једно је шта ми интерно у компанији размишљамо и смишљамо, а друго је да наш потрошач сам иновира и ми смо захвални, само од њега треба да покупимо знање и да имплементирамо код нас у развојном центру, па у производњи”, рекао је директор маркетинга Огњен Лазић.

Током 2024. године планира се инвестиција од 12 милиона евра за експанзију производних капацитета кроз проширење инфраструктуре и увођење нових технологија, што ће дуплирати производњу.

“Сада су капацитети на 50.000 тона, то ће бити на 100.000 тона. То ће сигурно повећати број запослених упркос томе што ћемо уз нове линије инвестирати јако пуно у аутоматизацију линија”, истиче генерални директор компаније Бамби Драган Стајковић.

Сваки други кекс који се поједе у Србији долази из пожаревачке фабрике. Њихови производи доступни су на четири континента, а до краја године планира се проширење и на афричко тржиште.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара