Читај ми!

НИС пуни буџет, али и инвестира у локалне пројекте

Друштвена одговорност је приоритет савременог пословања, па за те намене све више новца издвајају и компаније у Србији. Само је "Нафтна индустрија Србије", у развојне и еколошки одрживе пројкте уложила 1,7 милијарди динара.

Кроз пројект "Заједници заједно" НИС углавном финансира послове које предлажу сами грађани.

Донацијама су изграђени или опремани: вртићи, болнице, игралишта, образовне, културне и спортске установе. Захваљујући помоћи, нову лабораторију добио је и "Начно-технолошки парк" у Нишу.

Др Милан Ранђеловић, директор Научнотехнолошког парка каже да је важно да дртуштвено одговорне копаније и корпорације које успешно послују у Србији препознају могућности и подрже развој ове области. 

"О успеху програма "Заједница заједно" највише говори његов резултат. Реализовали смо више од 1.100 пројеката вредних више од 1,7 милијарди динара. И после ових петнаст година, могу да кажем да је то тек почетак", рекао је Кирил Тјурдењев, директор НИС-а.

У Влади истичу да НИС као гарант енергетске сигурности земље друштвену одговорност показује подршком младима и учешћем у зеленој транзицији. Своје пумпе широм Србије све више снабдевају струјом коју производе из соланих панела.

Један од највећих буџетских давалаца

Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике рекла је да је НИС делом и државна компанија, компанија свих грађана Србије и он је један од највећих буџетских давалаца, али и домаћих инвеститора.

"Остваривање одрживе енергетске будућности не можемо достићи без квалитетних услова без обратзовних кадрова без знања искуства због чега је енергетске транзиција веома важна карика истраживачког рада а којој НИС даје велику подршку", напоменула је министарка.

А из НИС-а и упозорење грађанима да пазе на интернет преваре. Последњих месеци појавили су се лажни позиви за наградне игре и инвестирање у акције "Гаспрома" и Нафтне индустрије Србије.

петак, 12. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво