Сетва се одвија одлично

Пролећна сетва у Србији одвија се одлично, временске прилике наклоњене пољопривредницима. Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада снизио цену семена за око 20 одсто. Министарство пољопривреде уручило 45 тона ђубрива и сетвени кукуруз пољопривредницима Свилајнца чији су усеви уништени у поплавама.

Пролећна сетва у Србији одвија се одлично а временске прилике су добре и наклоњене пољопривредницима, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саша Драгин.

"Свих репроматеријала има довољно, а оно што је био проблем је цена семенског кукуруза, који је био изузетно скуп", рекао је Драгин.

У овом случају веома коректно се показао Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада и снизио цену семена за око 20 одсто, истакао је министар и изразио очекивање да ће и други дистрибутери репродукцијских материјала за сетву следити пример Института у Новом Саду.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде данас је у Свилајнцу пољопривредницима те општине, чији су усеви уништени у поплавама почетком марта, уручио 45 тона минералног ђубрива и 600 сетвених јединица семена кукуруза.

Донација је вредна око 1.500.000 динара а добило ју је 150 домаћинства села Грабовац, Седларе, Луковица и Суботица, којима је река Ресава поплавила више од 300 хектара ораница.

"Пре месец дана одлучили смо да ћемо помоћи свима који су претрпeли штете због високог водостаја река, да обнове пољопривредну производњу и данас смо у Свилајнцу са два пуна шлепера материјала за пролећну сетву", рекао је Драгин пољопривредницима.

Ова количина ђубрива и семенског кукуруза је сасвим довољна за 300 хектара земљишта, додао је министар.

Драгин је захвалио Институту за ратарство и повртарство Нови Сад, који је дао део семена, и произвођачима минералног ђубрива ДП "Азотара" Суботица, за 25 тона НПК ђубрива, и "Викториа гроуп- Ферил" Нови Сад за 20 тона минералног ђубрива - уреа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво