Развојна банка Италије ЦДП отворила канцеларију у Београду – прву ван ЕУ у згради Банке Интезе

Председник Извршног одбора Банке Интеза Дарко Поповић изјавио је да је отварање канцеларије италијанске банке значајна потврда изванредних економских и пословних односа Србије и Италије, а први корак у сарадњи ЦДП са Интезом је нова кредитна линија за мала и средња предузећа намењена енергетској ефикасности. Уговор о новој кредитној линији потписан је у четвртак.

Италијанска финансијска институција за развојну сарадњу ЦДП отворила је у Београду прву канцеларију ван Евопске уније, посвећену читавом простору Западног Балкана.

Потписана су и два уговора о финансирању у корист две главне италијанске банке које послују у Србији у укупној вредности од 50 милиона евра, што ће омогућити активирање најмање сто милиона евра намењених расту око 250 локалних малих и средњих предузећа, саопштила је италијанска амбасада у Београду.

Та средства додељена су као део Инвестиционог оквира за Западни Балкан који промовише Европска унија.

Председник Извршног одбора Банке Интеза Дарко Поповић је рекао да је Италија један од најзаначајнијих спољнотрговинских партнера и инвеститора Србије, чије компаније овде запошљавају више од 50.000 радника.

Потврда важности сарадње две земље говори и чињеница да је канцеларија ЦДП прва изван Европске уније, која ће из Београда покривати цео регион Западног Балкана, рекао је Поповић, напомињући да је било потпуно природно да сарадњу у Србији остваре са највећом италијанском и највећом банком у Србији - Банком Интеза.

Нама је част, додао је он, што су своје канцеларије отворили у седишту наше банке.

Поповић је рекао да је сарадња са ЦДП, у првом кораку, остварена уговором о кредитниј линији намењеној малим и средњим предузећима за пројекте енергетске ефикасности, која своју главну предност има у дугим роковима отплате и субвенционисаном каматном стопом.

Кроз ову сарадњу, Банка Интеза проширује своју палету услуга и потврђује да је највећи партнер интернационалних финансијских институција, са којима смо до сада реализовали сарадњу која премашује 1,8 милијарди евра, рекао је Поповић.

Поповић додаје да је уговор о новој кредитној линији потписан у четвртак, па је она клијентима доступна већ од данас, док је каматна стопа субвенционисана и до четири одсто.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара