Мали за РТС: Експо 2027 највећи развојни потенцијал – нема везе са политиком, то је програм за Србију

Министар финансија Синиша Мали каже за РТС да је Ескпо 2027 програм за Србију. Свака помоћ и подршка су битни, то нема везе са политиком, изјавио је Мали.

Синиша Мали, који је данас обишао градилиште будућег комплекса за "Експо 2027", изјавио је у Дневнику РТС-а да је то највећи развојни потенцијал и мотор развоја.

"Хоћемо да учинимо све да у наредне три године изградимо и путеве, и брзе саобраћајнице, и домове здравља, и болнице, школе, све оно што је неопходно да се квалитет живота грађана Србије подигне. Наравно, хоћемо да то има велики ефекат на животни стандард. Обећање које смо дали, хоћемо да испунимо да 2027. године, да само за три године, просечна плата у Србији буде 1.400 евра, просечна пензија 650 евра, минимална зарада 650 евра“, истакао је Мали.

Министар оцењује да ствари геополитички нису најбоље, али да треба урадити оно што зависи од нас, а то је инвестирање у инфраструктуру.

"Свака помоћ, свака подршка је битна, потребна. Ово нема везе са политиком, нема везе са политичким партијама, избори су давно готови, ово је програм за Србију", наводи Мали.

Мали у наредним годинама очекује раст БДП-а, који би, каже, до 2027. године могао да достигне и 100 милијарди евра, "ако будемо још мало вреднији и посвећенији, дакле, да налазимо нове изворе раста као што је Експо".

"Позивам грађане Србије да нам се придруже, да сви заједно с једном лепом, добром, позитивном енергијом учинимо све да нам земља буде потпуно другачија. Нема никаквих проблема са финансијама. Обезбедићемо 16 милијарди евра додатно, дакле то је цео једногодишњи буџет у односу на све што је инвестирано", истакао је Мали.

O помоћи за породиље: Стартоваћемо што пре

Што се тиче нове новчане помоћи за породиље, каже да ће се са тим стартовати што пре.

"Стартоваћемо што пре, дакле, након формирања владе очекујем и ребаланс буџета, дакле, након тога ћемо одмах и стартовати", објаснио је Мали.

За прворођено дете се сада добија једнократна помоћ од 380.000 динара, а план је, додаје Мали, да се већ у наредних пар месеци то повећа на 500.000, а за другорођено дете са 480.000 на 600.000.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара