"Пор" предвиђа арбитражу

Уколико до краја априла Влада не постигне договор са аустријским "Пором", случај концесије за аутопут Хоргош-Пожега вероватно ће се наћи пред међународном арбитражом, сматра директор "Пора" за Србију.

Директор "Пора" за Србију Валтер Рекерцугл оценио је да ће у случају концесије за изградњу аутопута Хоргош - Пожега вероватно бити неопходна међународна арбитража.

"Нажалост, изгледа да су преговори са Владом Србије дефинитивно пропали, иако још очекујемо њихов одговор", изјавио је Рекерцугл на конференцији за новинаре у седишту "Пора" у Бечу.

"Рок до кога би требало да се договоримо је крај априла, а у случају да се то не деси, покренућемо међународну арбитражу", прецизирао је Рекерцугл.

Аустријски конзорцијум "Алпина-Пор", концесионар аутопута "Хоргош-Пожега", једнострано је раскинуо, 16. децембра прошле године, Уговор о концесији. Предложено је отпочињање формалне медијације.

У случају да са владом Србије не буде постигнут договор, Уговор о изградњи ауто-пута вредан 1,5 милијарде евра, наћи ће се пред арбитражом Међународне привредне Коморе у Паризу.

Наставак пословања у Србији

Без обзира на околности, Србија је и даље једно од главних подручја у којима "Пор" жели да послује. Међу плановима за нове послове је учешће на тендеру за изградњу дела аутопута Хоргош-Нови Сад, истакао је Рекерцугл.

Тренутно "Пор" учествује у пројектима вредним преко 160 милиона евра међу којима је изградња моста на Сави преко Аде Циганлије. Вредност пројекта изградње моста је 118 милиона евра, а "Пор" у њему учествује са 35 милиона евра.

Аустријска фирма ускоро почиње рехабилитацију аутопута кроз Београд, на деоници, дугој 28 километара, од аеродрома до Бубањ потока.

Рекерцугл очекује да отпуштање радника у тој компанији, и поред економске кризе, неће бити неопходно јер "Пор" ради у неколико области, тако да у случају када су активности смањене у једном сектору, запослени више раде у другом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво