Читај ми!

Отворена нова деоница Моравског коридора, шта нови ауто-пут доноси грађанима Расинског округа

У априлу ове године завршена је прва деоница Моравског коридора од Појата до Макрешана. Данас је за саобраћај отворено још 10,9 километара ауто-пута до Кошева. Крушевац, на овај начин, добија директну везу са Европским коридором 10 на истоку, а завршетком свих 112 километара ауто-пута од Појата до Прељине биће повезан са Коридором 11 на западу.

Укупна дужине прве деонице Моравског коридора од Појата до Крушевца је 27,6 километара. За Крушевљане и грађане Расинског округа вожња је безбеднија, скратиће се време путовања, смањити потрошња горива.

Нови ауто-пут пројектован је за брзину од 130 километара на сат. Ширина је 11,5 метара, што га чини најширим ауто-путем у Србији.

"Изграђене су две денивелисане раскрснице Крушевац Исток и Крушевац Запад. Изграђена су и четири моста, четири надвожњака и један подвожњак, укупне дужине преко 551 метар", каже Леонид Вуковић, шеф пројекта Моравског коридора.

Додаје и да су у оквиру радова на хидротехничком уређењу изграђена два објекта, одбрамбени насип код Крушевца дужине 8,1 километар и обалоутврда у Кошевима дужине близу 800 метара, која ће осигурати стабилност трупа ауто-пута и штитиће га од ерозивних дејстава Западне Мораве.

Бржи и лакши транспорт новим ауто-путем унапредиће све привредне области, од индустрије, преко пољопривреде и трговине до туризма.

"Моравски коридор ће повезати и спојити централну Србију и тиме ћемо сви ми добити неке бенефите, пре свега нове смештајне капацитете, нове хотеле што ће утицати на повећање број нових радних места", истиче Сузана Милосављевић, директорка ТО Крушевац.

Ауто-пут од Појата до Крушевца покривен је најмодернијом опремом, а интензивно се ради и на целој деоници до Прељине, укупне дужине 112 километара. Тренутно је ангажовано 4.000 људи и преко 1.500 грађевинских машина.

уторак, 27. фебруар 2024.
11° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво