Читај ми!

Пут Западног Балкана ка зеленој агенди - потребан стратешки другачији приступ заштити животне средине

Заштита животне средине, екологија, спречавање утицаја климатских промена и енергетска транзиција постају из године у годину све важније теме и у региону Западног Балкана. У земљама региона потребне су стратешке промене у политици животне средине, а зелена транзиција је прилика за нове инвестиције, поручено је на “Лук ап“ конференцији о енергетици и животној средини.

На Копаонику се одржава друга регионална "Лук ап" конференција чија је тема екологија и енергетика.

На скупу који је окупио око 500 представника компанија, институција, стручњака из Србије, региона и Европске уније траже се решења за финансирање зелених бизниса, декарбонизацију енергетског сектора, прилагођавање на климатске промене и за опстанак малих и средњих предузећа на конкурентном европском тржишту.

Са конференције је поручено да су на Западном Балкану потребне стратешке промене у контексту животне средине и зелене транзиције.

Посебно је наглашен значај пољопривреде у зеленој транзицији, а стратешки циљеви су наводњавање, пошумљавање, као и помоћ државе пољопривредницима за прелазак на зелену агенду.

Скуп је окупио стручњаке из различитих области, а о важности конференције за РТС су говорили Жарко Петровић из Програма УНДП-а, проф. Владан Кузмановић, декан Грађевинског факултета Универзитета у Београду, као и Синиша Митровић из Центра за циркуларну економију ПКС.

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво