Читај ми!

Богатство будућих милијардера засновано претежно на наследству, а не раду

Богатство нове генерације милијардера претежно је засновано на наслеђу, а не на раду и предузетништву, наводи се у извештају швајцарске банке УБС.

УБС (Union Bank of Switzerland) у свом Извештају о Амбицијама милијардера за 2023. годину наводи да ће хиљаду милијардера пренети 5,2 билиона долара својој деци у наредних 20 до 30 година.

Од 137 људи који су постали милијардери за годину дана, до априла ове године, педесет троје је наследило укупно 150,8 милијарди долара од своје породице, наводи се у извештају УБС, што премашује комбинованих 140,7 милијарди долара које су створила 84 "самостворена" милијардера у истом периоду.

Банка је саопштила да је то први пут у деветогодишњој историји њеног годишњег извештаја о богатству најбогатијих 0,00004 одсто друштва да је "следећа генерација милијардера акумулирала више богатства наслеђем него предузетништвом".

Пораст породица које своје богатство заснивају на наслеђу, приметан је у свим деловима света.

У Азији и Пацифику, просечно богатство наследника било је две милијарде долара у поређењу са 1,6 милијарди долара за предузетнике, док је у Америци, вредност новопечених милионера наследника била 2,2 милијарде долара наспрам 1,5 милијарди долара предузетника.

У Европи, на Блиском истоку и у Африци, просечно богатство наследника од 4,4 милијарде долара, двоструко је веће од 2,2 милијарде долара самостворених предузетника.

"Како све већи број првих тајкуна стари, тако одговорност почиње да прелази на њихове наследнике, негујући потенцијалне будуће мултигенерацијске породице милијардера", наводи УБС, додајући да је овај тренд дуго био очекиван.

Повећање броја милијардера наследника последица је процвата предузетничке активности од деведесетих, која је поставила темеље за будуће генерације, објашњено је у извештају.

понедељак, 26. фебруар 2024.
20° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво