Читај ми!

Трансфера покренула први теретни воз из Крушевца

Трансфера, једна од највећих логистичких компанија у региону, јуче је заједно са партнерском компанијом и чланицом аустријске железнице - Rail Cargo Austria, покренула први теретни воз са новог интермодалног терминала у Kрушевцу. Први овакав сервис, настао као резултат детаљних анализа и припрема две компаније, означава почетак отпреме робе железницом из Kрушевца ка Западној Европи и донеће многобројне бенефите за Расински округ и регион Јужне Србије.

Први теретни воз означава почетак нове ере "зеленог" транспорта у региону и пружиће додатну вредност за извознике из Републике Србије. Пратећи иницијативе зелене агенде и глобалну стратегију заштите животне средине, овај велики пројекат донеће позитивне еколошке ефекте, попут смањења емисија угљен-диоксида и постизања енергетске ефикасности.

Пун потенцијал овог сервиса огледа се у следећем - само један овакав воз са 30 вагона би на релацији Kрушевац – Западна Немачка на годишњем нивоу резултирао уштедом количине штетних емисија угљен-диоксида коју би произвео један камион обилазећи приближно 70 пута планету Земљу.

"Модерни изазови логистике односе се на зелену транзицију и решавање дефицита возача у међународном друмском транспорту робе. Вођени идејом о једном решењу за оба проблема, као и принципима доступности и цене сервиса, добили смо резултат који почиње са оперативним радом већ у овом месецу. Ово је тек почетак наших иновација у сегменту интермодалног транспорта, а изузетно нам је драго да наши клијенти већ препознају вредност нашег новог сервиса", изјавио је Зоран Врањеш, директор сектора авио, бродског и железничког транспорта компаније "Трансфера".

субота, 02. март 2024.
15° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво