Читај ми!

НБС: АИК Банка постала власник Еуробанк Директне, учешће на тржишту веће од 13 одсто

У складу са претходно датом сагласношћу Народне банке Србије, Агроиндустријско комерцијална банка "АИК БАНКА" а.д. Београд постала је једини власник "Еуробанк Директне" банке у Србији, саопштила је НБС.

Након данашње трансакције "Еуробанк Директна" постаје члан домаће банкарске групе, а заједничко учешће обеју банака на банкарском тржишту у Србији биће веће од 13 одсто, наводе из НБС.

Промена власништва ће бити регистрована код Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности. Наведена промена власника, појашњавају из НБС, не доводи до промене статуса клијената "Еуробанк Директна", која за сада наставља да послује под истим пословним именом и да уговори који су закључени између ове банке и њених клијената остају на снази, те клијенти задржавају сва уговорена права и обавезе.

Давањем претходне сагласности на ову трансакцију, НБС наставља да подржава све активности које су усмерене ка одржавању и јачању стабилности целокупног банкарског сектора Србије, наводи се у саопштењу.

"Изузетно важан корак у стратегији даљег ширења и јачања"

Из "АИК Банке" кажу да ће "АИК Банка" и "Еуробанк Директна" у наредном периоду наставити да послују као две засебне банке, без икаквих промена које би утицале на клијенте и услуге које им ове две банке пружају.

"Аквизиција Еуробанк Директне представља изузетно важан корак у нашој стратегији даљег ширења и јачања АИК Банке, како на домаћем тржишту, тако и у читавом региону. Захваљујући преузимању Еуробанк Директне наша банка ће постати још важнији ослонац заједници, са значајно већим ресурсима и могућностима за даљи развој, модернизацију, иновације и још боље услуге за све наше клијенте", истакао је Александар Костић, председник Управног одбора "АИК Банке".

Према његовим речима, стратешки циљ и визија "АИК Банке" и њене банкарске групе је да за своје клијенте буду банка првог избора, градећи темеље за дугорочне успехе, док су преузимање "Еуробанк Директне" и предстојећа интеграција само још један корак у том правцу.

"Наша дубока посвећеност клијентима остаје непромењена – њихово корисничко искуство нам је и даље на првом месту, а наш циљ је да у наредном периоду осете реалне бенефите, као резултат размене искустава, знања и идеја свих запослених. Обе банке имају изузетну спремност и ентузијазам за постизање синергије, што чини основу за успешну интеграцију. Радујемо се новим заједничким успесима и грађењу још снажније банке која ће наставити да пружа подршку запосленима, клијентима и заједници", изјавила је Јелена Галић, председница Извршног одбора "АИК Банке".

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара