Читај ми!

Шеф делегације ММФ-а са Вучићем: Србија постигла одличне резултате

Шеф Мисије Међународног монетарног фонда Донал Макгетиган истакао је у разговору са председником Србије Александром Вучићем да је Србија постигла одличне резултате, строго поштујући препоруке ММФ-а и спроводећи циљеве дефинисане аранжманом са овом институцијом.

О томе, како је рекао Донал Макгетиган, сведоче рекордне девизне резерве, добри резултати фискалне политике, висок прилив директних страних инвестиција, као и подаци са тржишта рада о снажном расту запослености, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Макгетиган је нагласио да је Србија правовремено реаговала адекватним економским мерама на инфлаторне притиске и додао да су очекивања ММФ-а да стопа инфлације на крају године буде на нивоу 8 одсто или нижа.

Говорећи о реформи државних и јавних предузећа, представници ММФ-а поздравили су кораке у трансформисању и стабилизацији ЕПС-а и указали на неопходност убрзања реструктурирања државних предузећа.

Вучић је захвалио на оцени да Србија одговорно спроводи програм договорен са ММФ-ом. Он је истакао да је сачувана макроекономска стабилност, као и добро пословно окружење и додао да је Србија, упркос бројним изазовима на глобалном тржишту, успела да очува економију, па чак и да је додатно ојача.

Одбор директора ММФ-а, на којем ће бити усвојен закључак о успешности друге ревизије аранжмана, биће одржан 21. децембра ове године.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво