Читај ми!

"Ер Србија" од 2013. године до данас превезла више од 25 милиона путника

"Ер Србија", национална авио-компанија Републике Србије, данас обележава десет година од 26. октобра 2013. када је покренута под новим именом и са новим визуелним идентитетом, а током прве деценије превезла је више од 25 милиона путника и обавила преко 310.000 летов

Пословање компаније у последњој деценији потпуно је трансформисано. Број дестинација у мрежи је удвостручен, тако да у путничком и теретном саобраћају "Ер Србија" лети до више од 80 редовних и чартер дестинација у Европи, на Медитерану, Северној Америци, Азији и Африци, а уведене су и три интерконтиненталне дестинације Њујорк, Тјенђин и Чикаго. 

"Комплетно је обновљена флота компаније и тренутно је чине два широкотрупна ербаса А330-200, 13 ускотрупних авиона из породице ербас А320, као и седам турбоелисних АТР авиона за регионалне летове", наводи се у саопштењу "Ер Србије".

Током недеље у којој се обележава јубилеј компаније, "Ер Србија" је премашила број од 3,5 милиона превезених путника од почетка године, а очекује се да би до краја 2023. могао да буде надмашен и апсолутни рекорд од четири милиона превезених путника у једној години, што је више него троструко у односу на последњу годину пре покретања "Ер Србије".

У протеклој деценији, српска национална авио-компанија укупно је обавила преко 310.000 летова и превезла више од 25 милиона путника.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије