Читај ми!

"Шнајдер електрик" следеће године запошљава још 150 људи

Компанија "Шнајдер електрик" најавила је да запошљава нових 150 људи, махом инжењерске струке и то у у развојном центру у Новом Саду и канцеларији у Београду. Овај раст представља увећање броја запослених за готово 15 одсто, а очекивања су да се тај позитиван тренд настави и у наредним годинама.

Раст броја запослених омогућен је захваљујући новим бизнисима које "Шнајдер електрик" у Србији преузима са глобала. Увећавање портфолија компаније у Србији представља резултат дугогодишњег рада и изузетног успеха домаћих стручњака запослених који су препознати као кадрови са изузетним потенцијалом.

"Ми смо већ започели са свим организационим и кадровским припремама, како бисмо омогућили брз и функционалан пријем нових кадрова који је планиран за 2024. годину. Радује ме што у години када смо ушли у нови радни простор на који смо изузетно поносни, најављујемо и пријем нових људи. У овом тренутку, део запослених су 322 особе женског пола (више од 30 одсто) што нас ставља у златни стандард ИТ индустрије. Стабилан раст броја запослених, као и прилив нових бизниса представља изузетан успех за домаћу ИТ индустрију", каже Драгољуб Дамљановић, директор "Шнајдер електрик" Развојног Центра у Новом Саду.

Компанија "Шнајдер електрик" је ове године са Електродистрибуцијом Србије потписала уговор о модернизацији и аутоматизацији електродистрибутивне мреже у Србији.

"Наредне четири године радићемо на пројекту који ће значајно повећати поузданост испоруке електричне енергије крајњим купцима, ефикасност управљања испоруком електричне енергије, али ће смањити прекиде напајања код крајњих купаца. Аутоматизација средње напонске дистрибутивне мреже обезбедиће смањење губитака на мрежи, бољу поузданост мреже, смањење прекида и дужину трајања кварова. А све то захваљујучи најбољем софтверу на свету, који је произведен у Србији и користи се на свим континентима", истиче Ксенија Карић, директорка "Шнајдер електрик" за Србију и Црну Гору.

У јуну ове године, више од 900 запослених "Шнајдер електрик Хаба" пресељено је у модеран пословни простор, који омогућава најбоље услове за рад, здравије и опуштеније окружење.

Све шири портфолио решења која се производе у Новом Саду захтева и више стручних запослених за које је обезбеђено 14.500 квадратних метара.

Зграда ће имати "LEED GOLD" сертификат до краја године и сматра се карбонски неутралном, имајући у виду да за потребе грејања, хлађења и вентилације користи електричну енергију искључиво из обновљивих извора.

Објекат се снабдева зеленом енергијом из сопствене производње соларне енергане постављене на крову објекта, а остатак енергије са зеленим сертификатом се надокнађује куповином из мреже.

Велики пословни простор, као и даље улагање у запослене, потврђује планове компаније да у наредним годинама додатно учврсти пословање у Србији и настави да шири тим.

О компанији

Сврха компаније "Шнајдер електрик" је да подстакне све у настојању да максимално искористе енергију и ресурсе, поспешујући напредак и одрживост за све. У компанији "Шнајдер електрик" овај концепт називају "Life is on".

Мисија компаније је да буде дигитални партнер у достизању циљева одрживости и ефикасности. "Шнајдер електрик" покреће дигиталну трансформацију тако што интегрише водеће светске технологије у домену енергетике и процесне индустрије, од почетне тачке до cloud-a, повезујући производе, управљање, софтвер и услуге у интегрисана решења за домове, зграде, центре података, инфраструктуру и индустрију.

"Шнајдер електрик" је најлокалнија од свих глобалних компанија. Залаже се за отворене стандарде и партнерске системе који са жаром деле сврху пословања, инклузивни приступ и оснажујуће вредности.

О развојном центру у Србији - "Шнајдер електрик Хаб"

Развојни центар "Шнајдер електрик Хаб" бави се истраживањем, развојем и софтверским инжењерингом у области електроенергетике и унапређењем модерних инфраструктурних система.

"Шнајдер електрик" окупља велики број стручњака из свих области, а пре свега из области енергетике и рачунарства. Развија ADMS софтвер (Advance Distribution Management System), најнапреднији софтвер који обухвата велики број различитих аналитичких функција за ефикасно праћење, управљање, дизајн и оптимизацију рада електродистрибутивних мрежа.

У "Шнајдер електрик Хаб-у" развијају и AGMS (Advance Distribution Gas System), а од ове године и smart metering и сродна grid edge решења, Grid Asset Management, као и Microgrid решења.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара