Мали са замеником директора ММФ-а: Представићемо резултате Србије на најбољи начин

Министар финансија Синиша Мали састао се у Маракешу, у оквиру Годишње скупштине Светске банке и Међународног монетарног фонда, са замеником директора ММФ-а Боом Лијем.

Министар Мали и заменик директора ММФ-а Бо Ли су разговарали о глобалним дешавањима, сарадњи Србије са ММФ-ом, постигнутим резултатима и програмским циљевима у спровођењу реформи.

"Искористићемо ову прилику да разговарамо са најјачим финасијским институцијама у свету и да им представимо резултате које је Србија постигла", рекао је Мали у изјави агенцији Танјуг пред састанак са високим званичником ММФ-а. Састанку је присуствовала и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

Мали ће имати данас састанке и са потпредседницом Светске банке Антонелом Басани, директором Департмана за Европу ММФ-а Алфредом Камером, као и са представницима БНП Парибас банке, Саудијским фондом за развој, Дојче банком и инвестиционим фондовима. Састаће се са највећим финансијерима и инвеститорима, којима ће представити актуелне пројекте и потенцијале Србије за нове инвестиције.

Потпредседник Владе Србије ће током боравка у Маракешу, до 12. октобра, учествовати на округлом столу са инвеститорима из целог света, који улажу у обвезнице Републике Србије и представити им постигнуте резултате, макроекономске показатеље и друго.

Годишњи скуп Светске банке и Међународног монетарног фонда почео је 9. октобра у мароканском граду Маракешу и траје до 15. октобра, а одржава се у сенци новог сукоба на Блиском истоку.

На скупу учествују министри финансија и гувернери централних банака из више од 190 земаља, а циљ окупљања је, према речима директорке ММФ-а Кристалине Георгијеве, "градња мостова ка будућем одрживом и инклузивном расту".

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара