Сајам намештаја у Београду, наступа 120 излагача из девет земаља

На Београдском сајму отворен je 59. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације који ће трајати до 11. октобра, као и Међународни сајам машина и алата, који ће се завршити дан раније.

Отварајући сајам намештаја, декан Шумарског факултета Универзитета у Београду Бранко Стајић је рекао да је у преради дрвета и прозводњи намештаја у Србији активно 3.600 фирми које запошљавају око 33.000 радника.

"Ове две гране су лане оствариле 1,57 милијарди евра прихода, од чега је више од 700 милиона остварено извозом. Њихово учешће у извозу Србије лане је износило 2,2 одсто", навео је Стајић.

На сајму наступа више од 120 излагача из девет земаља - Италије, Немачке, Турске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Северне Македоније, Пољске, Кине, Словеније, као и наши произвођачи и продавци намештаја.

У пет хала Београдског сајма посетиоци могу да нађу широк спектар намештаја за различите просторије и намене - стамбени, канцеларијски, дечји, баштенски намештај, кухиње, спаваће собе, гарнитуре, различите стилове намештаја - модерне, класичне, минималистичке, рустичне, као и расвету и декоративне предмете за разне ентеријере.

На Међународном сајму машина и алата за дрвну индустрију представљене су најновије технологије, производи и услуге намењене индустрији обраде дрвета.

И ове године биће додељене награде Сајма намештаја “златни кључ” и "сајамски кључ", при чему се "златни кључ" додељује за најбоља решења најуспешнијим излагачима на сајму, указујући на најквалитетнија и најиновативнија решења, а "сајамски кључ" за допринос подизању квалитета манифестације и укупан сајамски наступ.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара