Читај ми!

Министарка Танасковић: Држава је ту да помогне радницима "Митроса"

Компанија “Митрос“ у Сремској Митровици прошле недеље је раднике и јавност обавестила да ће обуставити производњу. Одлука је донета након детаљне анализе, а тачан датум биће накнадно утврђен, саопштава компанија. У Синдикату кажу да им је речено да ће сва права око 500 запослених бити испоштована. Министарка пољопривреде Јелена Танасковић поручује да одлука о затварању није коначна.

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић рекла је да је немачка компанија, која је купила фабрику меса "Митрос" и добила субвенцију државе, испоштовала рок од пет година колико је дужна да послује у Србији.

“Немају још одлуку о комплетном изласку и затварању. Али свакако ће ићи на смањење производње. Нису се снашли на адекватан начин, не могу да парирају европским ценама, а они су заправо планирали вероватно да избаце све прерађевине на немачко тржиште“, каже министарка пољопривреде Јелена Танасковић.

Према њеним речима, власници долазе следеће недеље у Србију, па ће се састати са њима.

“Видећу шта и како даље, шта су њихови предлози, шта наши. Шта год била њихова одлука, држава је ту и за запослене, раднике, а наравно и да тражи, помогне, како би тај погон, та фирма, нашла неког новог власника, уколико до краја дође до њиховог изласка са српског тржишта“, рекла је Танасковић.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу