Читај ми!

Отворена трећа фабрика кинеског "Хајсенса" у Ваљеву

Корпорација "Хајсенс", у чијем саставу од 2018. године послује "Горење", отворила је трећу фабрику у Ваљеву у коју је инвестирано 45 милиона евра. Најављено је значајно повећање производње и запошљавање 1.000 радника. Влада Србије и председник Александар Вучић успели су да обезбеде три велике инвестиције са више од 2.300 нових радних места у Ваљеву, које после дугог периода постаје један од индустријских центара, истакла је премијерка Ана Брнабић.

У новој, трећој фабрици "Горења" у Ваљеву, корпорација "Хајсенс" производиће годишње 750.000 расхладних уређаја најновије генерације. У наредне три године планирана је производња од милион и седамсто хиљада апарата. Нова фабрика "Хајсенса" трећа је велика инвестиција коју су Влада и председник Србије обезбедили Ваљеву у остварењу добре привредне визије, подсетила је премијерка Ана Брнабић.

"Људи су ти који ће нашу велику визију преточити у стварност. Зато са поносом најављујем да ће овде у Ваљеву чак 1.000 нових запослених ускоро постати део наше "Хајсенс" породице. Оваj импресивни број нових колегиница и колега допринеће да број запослених у Ваљеву порасте на 2.750, у Европи на више од 10.000 и на више од 100.000 запослених широм света", поручио је Хансон Хан, директор "Хајсенс Европа".

Премијерка Ана Брнабић рекла је да је захваљујући ауто-путу "Милош Велики" и брзој саобраћајници, а онда и обилазници која ће спојити привредну зону, неће постојати ниједан разлог зашто неко ко живи у Београду не може да дође да ради у Ваљеву.

"То се дешава и уобичајена је пракса у многим земљама када имате квалитетну инфраструктуру, такве ствари су могуће и природне.Тако да неће бити проблема са радним местима. Долазиће људи из читаве Србије да раде, да живе и да стварају своје породице у Ваљеву. То нам је била визија и сваки дан смо корак ближе испуњењу те визије", нагласила је Брнабићева.

Држава паралелно са смањењем инфлације, доноси мере које обезбеђују реалан пораст плата и пензија, истакла је Ана Брнабић. Она је то упоредила на примеру Ваљева где је, како је истакла, процентуално просећна плата у протеклих пет година већа за 75 одсто.

"Ја очекујем да ће ситуација из дана у дан бити само боља зато што инфлација долази под контролу, у овом тренутку је 11,5 одсто, до краја године очекујемо да ће се спустити на 8 процената, следеће године на 4 процента. И свакако, чак у тренутку када је била највиша и даље смо ми имали реалан раст плата и пензија, а сада када је на 11,5, односно када ће се спустити на 8, са растом и плата и пензија, пензија нешто више кумулативно 21 одсто закључно са 1. јануаром 2024, то ће стварно бити значајан раст и значајно повећање куповне моћи", нагласила је Брнабићева.

Србија спремно дочекује зиму и грејну сезону, а што се тиче евентуалног поскупљења струје, ако га буде, биће минимално, изјавила је премијерка у Ваљеву.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара