Читај ми!

Обилазница од Стражевице до Бубањ Потока пуштена у саобраћај

Део обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ Потока, дуг десетак километара, отворен је за саобраћај у 9 часова, након јучерашњег свечаног отварања. Од данас око Београда – 47 километара ауто-пута.

Обилазницом око Београда са шест саобраћајних трака, од Добановачке петље до Бубањ Потока од данас ће се стизати за мање од пола сата. 

Део ауто-пута од тунела Стражевица до Бубањ Потока, у дужини од 9,74 километра, јуче је свечано отворен у присуству председника Србије, државног врха и амбасадора Кине и Азербејџана, чији су стручњаци учествовали у изградњи.

"Поносан сам због свега што је урађено, и због онога што долази... Људи ће моћи да виде целу трасу, то је величанствено, прошао сам и хеликоптером да то видим, дивно изгледа", рекао је председник Александар Вучић на отварању саобраћајнице.

Говорећи о даљим потезима везаним за изградњу обилазнице, он је рекао да је на реду експропријација земљишта.

Обилазница око Београда дуга је 47 километара и пројектована за брзину од 120 километара на сат. Да ли се брзина прекорачује, пратиће се из јединственог централног система надзора и управљања. Возаче ће заправо контролисати четири врсте камера. 

Пројекат је започет још 1991. године. Радови су обновљени пре пет година и од тада се радило на такозваном сектору Б, од моста на Сави код Остружнице до Бубањ Потока. Рок је био три године, али су се због пандемије и других изазова радови продужили и сада су завршени.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво