Читај ми!

Нови в. д. директора ЕПС-а биће Душан Живковић

Како РТС сазнаје, нови в. д. директора ЕПС-а је Душан Живковић, који је радио и у Електропривреди и у Електродистрибуцији Србије. Нови Надзорни одбор разрешио је дужности досадашњег директора Мирослава Томашевића.

Министарка енергетике Дубравка Ђедовић је недавно најавила да се очекује расписивање јавног конкурса за именовање новог директора "Електропривреде Србије".

Истакла је да ће конкурс бити транспарентан и да ће моћи да учествују сви заинтересовани кандидати.

Навела је да не може да зна да ли ће се Мирослав Томашевић јавити на конкурс, али је додала да је он слободан да то учини, јер је конкурс јавни.

Иначе, недавно су именовани нови чланови Надзорног одбора ЕПС-а: Бивши државни секретар норвешког премијера Олуф Улсет, руководилац београдске канцеларије Еуронета Владан Живановић, магистар економије са искуством рада на високим позицијама у више министарстава Норвешке Пер Сандеруд, некадашњи водећи специјалиста у Светској банци у Вашингтону Дејан Остојић, стручњак за енергетику са искуством рада на високим позицијама норвешке енергетске компаније Статкрафт Хилде Бакен, руководећи на више позиција у домаћим и страним банкама Игор Петковић и представник Синдиката радника ЕПС-а Миодраг Ранковић.

Министарка је тада најавила професионализацију менаџмента, наводећи да је циљ да ЕПС постане успешна компанија која ће бити узор за цео регион. Навела је и да циљ није приватизација компаније, већ улагање у нове производне објекте.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу