Читај ми!

Изградња дела обилазнице око Београда приводи се крају, на путу и технологија која се први пут примењује

До краја јуна требало би да буде завршена обилазница од Стражевице до Бубањ Потока. На путу се нашла и река. Како протичу радови?

Иако је највећи део радова на деоници обилазнице од Стражевице до Бубањ Потока завршен, велики број радника је ангажован, како би до краја месеца саобраћајница била спремна за отварање.

Паралелно са асфалтирањем преосталог дела обилазнице, радници у најзначајнијем објекту на траси, тунелу Бели Поток, уграђују опрему.

Представник извођача Јовица Радић каже да је у грађевинском смислу остало пре свега да се асфалтира део испред тунела Бели Поток, десне цеви у дужини од 150 метара.

"Надамо се до краја месеца, када буде све очишћено, све финализовано, да се постави и завршни слој асфалта СМА дебљине четири центиметра. Од осталих радова у тунелу остали су буквално завршни радови, само финале – фарбање, уређење архитектонских ниша, бојење евакуационе црвене линије и евентуално неки ситни радови, у смислу асфалтирања пешачких стаза на каналима за инсталације", наводи Радић.

Технологија која се први пут примењује на подручју Београда

На деоници ће бити постављено пет великих табли које ће обавештавати возаче о саобраћају, и четири врсте камера које ће регистровати вангабаритна возила, регистарске таблице, брзину возила и густину саобраћаја.

Ова технологија се по први пут примењује на подручју Београда. Завршетком деонице комплетан теретни саобраћај биће преусмерен са кружног пута.

"Од Стражевице до Бубањ Потока постоје две петље. Једна је петља Авала, која повезује ову деоницу између Стражевице и тунела Бели Поток са кружним путем, како би могли људи да се у будућности возе и искључују за околна места, Раковица село, Бели Поток, Ресник и сва остала места која су у близини", додаје Радић.

Део пројекта обилазнице је измештање и уређење корита реке Болечице, која се често изливала и решавање вишедеценијског проблема са канализацијом неколико насеља.

"Тако да је решен тај комунални проблем уз сарадњу БВК и нашег инвеститора ‘Путева Србије’, тако што је уређен транзитни колектор од тунела Бели Поток до Раковичког потока у дужини од три километра", каже Радић.

Да би обилазница око Београда била комплетирана, преостало је да се наредних година заврши деоница од Бубањ Потока до Панчева.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво