Читај ми!

Немачки "Вакер Нојзон" отворио нову фабрику у Крагујевцу

Један од светских лидера у производњи грађевинске опреме и машина, немачки "Вакер Нојзон" отворио је нову фабрику у Крагујевцу. У производну халу од 20.000 квадрата, уложено је 25 милиона евра. У компанији ради 800 људи, а нова радна места треба очекивати крајем наредне године, за када је планиран завршетак изградње најсавременије фарбаре површине 30.000 квадратних метара.

Немачка мултинационална компанија најављује и нова инвестициона улагања, па ће се фабрика у Крагујевцу простирати на 100.000 квадратних метара и биће њихов највећи производни погон на свету.

То је још једна потврда поверења у нашу земљу као добру инвестициону дестинацију, истакла је премијерка Ана Брнабић, која је у крагујевачком Државном дата центру присуствовала и потписивању Меморандума о сарадњу између америчке компаније "Амазон" и Владе Србије.

"Наша компанија постоји 175 година, а последњих година доживела је снажан раст и то је разлог за изградњу погона у вашој земљи. Фабрика у Крагујевцу је за наш концерн изузетно важна због стручности и и посвећености запослених. Ми ћемо наставити да инвестирамо у њихово знање", поручује др Карл Трагл, генерални директор "Вакер Нојзонa".

Ана Брнабић истиче да када немачке компаније дођу да инвестирају у једну земљу нема боље референце за ту земљу.

"И то се види заиста и по томе што, како имамо више немачких инвеститора, како је све боље привлачније страних директних инвестиција у Републици Србији и прошла година је била рекордна. И у том смислу и ми смо прикупили 4,4 милијарде евра страних директних инвестиција", нагласила је премијерка.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво