Читај ми!

Чадеж и Рафуна: Привреда тражи поштовање договора и предвидиво пословање

ЕУ мора у овом тренутку да преузме активну улогу и буде гарант спровођења договора Београда и Приштине на одржив и предвидив начин јер је то најбитније за пословну заједницу региона, истакао је у Бриселу председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, где је заједно са Љуљзимом Рафуном, председником косовске Привредне коморе и Коморског инвестиционог форума, у име пословне заједнице региона, разговарао са комесаром за проширење ЕУ Оливером Вархељијем.

"Веома је важно што смо данас, колега Рафуна и ја, разговарали са комесаром за проширење и о ономе што се тренутно дешава и колико то може да угрози све у региону. Ово више није питање разговора о инвестицијама јер уколико се овако настави можемо да разговарамо само како ћемо сви да се затворимо, пошто је ово за пословну заједницу заиста тешко време, како за стране тако и за домаће фирме", поручио је Чадеж.

 Председник ПКС је истакао да је за пословне заједнице региона важно да Европска унија заузме веома јасну позицију и да каже да са оваквим начином комуникације мора да се стане, да су политике те које морају да се држе правила и онога што је договорено.

"И то је пресудно. Бојим се да овако нећемо моћи још дуго да издржимо", истакао је Чадеж.

У разговору са комесаром за проширење Европске уније Оливером Вархељијем, Чадеж и Рафуна су напоменули да у овом тренутку Европа треба да има активну улогу и да она буде гарант свега што се договора али да се договорено спроводи и буде одрживо и предвидиво.

"За пословну заједницу је то најбитније", напоменуо је председник ПКС.

Рафуна је истакао да је састанак са комесаром Вархељијем била добра прилика да се покаже да компаније имају потребу за сарадњу са Европском унијом и да желе што боље да искористе предности пословања на тржишту ЕУ.

"Добили смо потпуну и веома позитивну подршку комесара, која ће значити не само привредним коморама Западног Балкана већ и приватном сектору, како би се сви потписани спорзуми спровели у потпуности а приватни сектор остварио што већу корист", рекао је Рафуна.

недеља, 24. септембар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"