Читај ми!

Споразум Србије и Катара у области Информационих технологија

Владе Србије и Катара су после шест година потписале први споразум. Потпис на Меморандум о разумевању у области Информационих технологија ставили су у Дохи министар Михаило Јовановић и његов колега Мохамед бин Али Манаи.

Министар за информисање и телекомуникације наводи да ће две државе у наредном периоду радити на чувању података. 

"То значи да ћемо у наредном периоду доста да радимо на размени знања која се тичу чувања података у државним дата центрима. Слично нашем дата центру у Крагујевцу и они овде раде на консолидацији државних података, али и на томе да имају платформе за чување података привреде, банака, телко оператора. И зато ће размена идеја за сарадњу са светским играчима попут Мајкрософта, Гугла, Оракла, Амазона бити интересантна за наше две земље", каже Јовановић.

У Дохи је, каже министар, отворена и тема развоја биотехнологије и биоинформатике.

"Презентовао сам пројекат Био4 и изградњу кампуса у Београду јер је биотехнологија и примена вештачке интелигенције у биотехнологији један од стратешких праваца Владе. Позвао сам наше партнере из Катара да учествују на нашем Биотек форуму у Београду и верујем да ће њихов центар за секвенцирање генома прихватити тај позив и да ћемо унапредити размену знања у биотехнологији", каже Јовановић.

Јовановић додаје да су катарски фондови заинтересовани да инвестирају у наше старт апове. Подсећа да у Србији постоје четири научно технолошка парка и да се граде још два, као и постоји више стотина старт апова. Министар је пренео да је Србија земља богата талентима у ИКТ сектору. 

петак, 09. јун 2023.
22° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено