Јовановић: До 2025. године 99 одсто домаћинстава имаће брзи интернет

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић каже да ће до краја 2025. године 99 одсто домаћинстава у Србији имати приступ брзом aфиксном интернету.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић каже да ће до краја 2025. године 99 одсто домаћинстава у Србији имати приступ брзом aфиксном интернету.

Јовановић очекује и да ће извоз у информационионо-комуникационим технологијама (ИKТ) са садашњих 2,7 милијарди евра, до 2030. године достићи 10 милијарди евра.

Kако је саопштило Министарство информисања и телекомуникација, отварајући конференцију „Технобанк“ у Београду, Јовановић је рекао да је сектор ИKТ за нашу државу представља непроцењиви извор за раст девизног прилива, нова радна места, креирање повољних услова за рад и додатна улагања.

Нагласио је да је Србија према последњем извештају Уједињених нација, међу 10 земаља света које су у последње две године највише напредовале у области електронске управе, док је према најновијем глобалном извештају Светске банке, који прати напредак у области дигиталне трансформације, на четвртом месту у Европи.

Истакао је да се наставља са дигитализацијом Србије и да је у децембру прошле године започет капитални пројекат развоја широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима наше земље.

"До краја 2025. године преко 99 одсто домаћинстава Републике Србије имаће приступ брзом фиксном интернету. Циљ нам је да, завршетком овог пројекта, сви грађани имају подједнаке могућности за коришћење електронских услуга, од административних, преко образовних, пословних, мултимедијалних до несметане комуникације са било којим крајем света“, рекао је министар Јовановић.

Како се наводи у саопштењу, "Технобанк" је водећа Kонференција и Изложба у региону Југоисточне Европе са вишедеценијском традицијом, коју одликују велики број посетилаца, последња иновативна решења реномираних компанија излагача и стални фокус на актуелне теме из области информационо комуникационих технологија у банкарству, плаћањима, финансијама и сигурности.

среда, 31. мај 2023.
18° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено