Министар Баста са делегацијом ММФ: Србија остварила напредак у структурним реформама у области привреде

Министар привреде Раде Баста изјавио је у разговору са мисијом Међународног монетарног фонда, коју је предводио Доналд Мекгетиган, да ће Србија наставити са одговорном економском политиком како би српска привреда остала стабилна у периоду непредвиђених светских околности и кризе.

Министар Баста се осврнуо на реформе које Србија спроводи у економској сфери као што су корпоративно управљање у јавним предузећима, државно власништво над предузећима, приватизација и развојно финансирање.

"У свим овим областима Србија је недвосмислено забележила напредак. Ипак, нисам задовољан како се одвија процес приватизације и стечаја. Морамо много више да радимо на транспарентности и онлајн аукцијама“, поручио је министар Баста и обавестио ММФ о променама на челу Агенције за лиценцирање стечајних управника које ће се десити.

Министар Баста је казао да су од велике важности инвестициони и инфраструктурни пројекти због којих је Србија препозната као добар и поуздан партнер, како у Европи, тако и у свету.

"О партнерском односу говори и сарадња Републике Србије и ММФ која се већ дуги низ година развија на обострано задовољство“, подвукао је министар Баста.

Састанку су присуствовали државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић, помоћници министра привреде Драган Угрчић и Дубравка Дракулић, као и представници Народне банке Србије, Министарства финансија, Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза.

четвртак, 01. јун 2023.
18° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено