Почели званични разговори мисије ММФ-а с делегацијом Србије

Пленарним састанком који је одржан у Народној банци Србије, почели су званични разговори представника Србије с мисијом Међународног монетарног фонда.

Пленарним састанком који је одржан у Народној банци Србије, почели су званични разговори представника Србије с мисијом Међународног монетарног фонда.

 Делегацију Србије предводи Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије и гувернер Србије у ММФ-у. У разговорима је учествовао и министар финансија Синиша Мали са сарадницима, саопштено је из кабинета гувернера НБС.

Мисија Међународног монетарног фонда, коју предводи Донал Макгетиген, боравиће у Београду до 4. априла.

Разговори који су данас почели одвијају се у оквиру првог разматрања резултата стендбај аранжмана који је Међународни монетарни фонд одобрио Србији 19. децембра 2022, као и поводом редовних консултација по члану четири Статута ММФ-а, наводи се из НБС.

Како се додаје, током мисије биће размотрена спровођење и ефикасност мера економске политике у условима изазова која долазе из међународног окружења, изгледи српске економије у наредном периоду, као и реализација циљева економског програма који је подржан стендбај аранжманом.

Програм има за циљ очување макроекономске и финансијске стабилности, јачање отпорности привреде у условима глобалне енергетске кризе и подстицање високог, еколошког, инклузивног и одрживог раста у средњем року. Поред тога, спровешће се и консултације по члану четири Статута ММФ-а, које се редовно обављају са свим земљама чланицама у оквиру надзорне функције ове међународне финансијске институције. Претходне консултације с Србијом обављене су 2021. године.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.