Ребaлансом у Србијагасу предвиђено повећање плата, поскупљење и набавка гаса

Надзорни одбор усвојио је предлог ребаланса програма пословања "Србијагаса" којим су повећане укупне набавке гаса, убачена пројекција повећаних цена за 10 процената и повећање плата за шест посто.

У информацији објављеној на сајту "Србијагаса", наведено је да су у оквиру физичког обима пословања увећане планске величине укупне набавке гаса, у смислу већег утискивања набављених количина природног гаса у Подземно складиште Банатски Двор.

Циљ је обезбеђење сигурности снабдевања тржишта Србије природним гасом у наредној зимској сезони. У предлог измена годишњег програма пословања, убачена је и пројекција повећања регулисаних цена за јавно снабдевање малих купаца и домаћинстава, на нивоу од 10 процената почев од 1. маја ове године.

Документом који је Надзорни одбор прихватио, обухваћен и је измењени План зарада запослених у складу са потписаним изменама Колективног уговора, којим је утврђено повећање основне зараде у износу од шест процената почевши од јануара ове године.

У информацији се наводи да је планирање трошкова извршено уз уважавање објективних потреба предузећа.

"И у зависности од категорије трошка, где год је било могуће, извршена је рационализација трошкова у односу на планиране, односно остварене трошкове у 2022. години", објавио је "Србијагас".

среда, 07. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено