Шеф саудијске банке: Паника и пад деоница су били неоправдани

Шеф саудијске националне банке, која је највећи деоничар Креди Свис банке, Амар Ал Кхудаирy рекао је да су паника и пад деоница банке били неоправдани.

Ал Кхудаирy je рекао за Си-Ен-Би-Си да ако погледате како је цели банкарски сектор пао, нажалост, чини се да је Креди Свис многима био само изговор. "Мислим да тржишта траже приче којима би актери потврдили своју забринутост", рекао је Ал Кхудаирy.

"То је паника, мала паника. Верујем да је потпуно неоправдано, било да се ради о Креди Свис или целом тржишту", додао је.

Ал Кхудаирy је дао изјаву Ци-Ен-Би-Си-ју неколико сати након што је Креди Свис објавио да ће позајмити до 50 милијарди долара од Швајцарске централне банке. А управо су изјаве Саудијаца довеле до пада деонице банке јер су, како преносе медији, они рекли да неће више финанцијски помоћи Креди Свис.

"Не знам одакле реч помоћ"

Председник Саудијске националне банке рекао је да Kреди Свис није ни тражио финансјску помоћ.

"Није било разговора с Креди Свис о пружању помоћи.

Не знам откуд реч помоћ, никаквих расправа није било од октобра", рекао је.

Поновио је да банка неће повећавати свој удио изнад садашњих 9.9 посто.

"Порука се није променила, иста је од октобра. Тада смо јасно артикулисали да нећемо ићи изнад 9.9 посто. Чак и да то желимо, постоји превише компликација са стајалишта прописа и усклађености. Јучерашња порука је била иста таква", додао је.

О СВБ-у

Коментарисао је и недавне последице колапса банке Дилицијумске долине које су, како каже, другачије од финанцијске кризе из 2008., рекавши да су кораци које су амерички регулатори подузели да заштите штедише обуздали даљње страхове.

"Имали смо неуспех прошле недеље, али то није ни близу, нема везе с оним што смо видели 2008. Ово је само један изоловани инцидент, регулатори су прекинули сваку могућност преливања", рекао је.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво