Читај ми!

ОТП банка у великој глобалној акцији пошумљавања – велики број грађана се одазвао позиву

Kако би подигла свест грађана о важности и корисности пошумљавања као и у циљу нормализације и заустављања климатских промена, ОТП банка се прва у нашој земљи прикључила глобалној иницијативи Priceless Planet Coaltion компаније Mastercard која има за циљ пошумљавање угрожених подручја планете. Mastercard тренутно има 18 пројеката пошумљавања на шест континената, којима значајно повећава важност пројекта и убрзава на путу ка циљу садње 100 милиона стабала до 2025. године.

 У недавно завршеној кампањи, грађани су се позивали да се прикључе иницијативи компаније Mastercard и ОТП банке и помогну нашој планети да дише, отварањем новог рачуна (флуо, практик, престиж или класик), а ОТП банка је за сваки новоотворени рачун у склопу акције засадила по једно дрво у подручјима којима је пошумљавање најпотребније.

Kлијенти који већ користе неки од набројаних пакета такође су могли да учествују у акцији тако што су уз Mastercard® картицу активирали Google Pay или Apple Pay услугу којом се мобилни телефон "претвара" у мобилни новчаник и да га користе као картицу за плаћање, а за сваку ову активацију такође је засађено по једно дрво.

Из ОТП банке саопштавају да је двомесечна кампања имала више него добар одзив, те да се могу похвалити резултатима који говоре да су наши грађани и те како еколошки освешћени и да воде рачуна о нашој планети.

Током новембра и децембра претходне године се готово 18 хиљада клијената придружило овој иницијативи, преко 11.500 кроз отварање Престиж, Практик, Kласик и Флуо пакета рачуна, а више од 6.000 кроз активирање Apple Pay и Google Pay мобилних новчаника.

ОТП банка Србија је проглашена за Друштвено одговорну компанију године на традиционалној свечаној додели награда Српске асоцијације менаџера, као компанија која је у 2022. години показала изузетан допринос и одговорно понашање према друштвеној заједници.

Одрживост је у сржи пословања ОТП банке, о чему говори и чињеница да је тема прошлогодишњег издања Generator Zero пројекта била смањење карбонског отиска, тражени су пројекти и решења који ће допринети декарбонизацији и смањењу емисије штетних гасова, а Mastercard је био један од партнера. Ово партнерство ће бити настављено и у новом издању Generator Zero конкурса које ће ускоро бити објављено.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара