Брнабић: Један од кључева успеха у региону је сарадња

Један од кључева успеха за све нас у региону јесте регионалана сарадња, изјавила је премијерка Ана Брнабић. "У мери у којој то успемо, толико ћемо ми сви заједно бити успешнији у будућности", рекла је Брнабићева на панел дискусији по завршетку дводневне конференција "Један регион-једно тржиште - Корак ка заједничком тржишту ЕУ".

"Ја бих волела да сви са стране имају још мање времена да се баве са нама, зато што мислим да ми добро знамо једни друге и да прилично добро разумемо каква је била скора прошлост и колико нам је свима мука и проблема донела и да све боље разумемо какави су потенцијали у једном другачијем приступу нашој будућности", казала је Ана Брнабић.

"У мери у којој ми успевамо да сарађујемо у области, пре свега економије, али и у инфраструктурним пројектима, боље повезаности путева, железницама, речним транспортом... Затим у областима образовања, иновација, науке, размени искустава посебно младих људи. У мери у којој то успемо, толико ћемо ми сви заједно бити успешнији у будућности", рекла је премијерка.

О иницијативи "Отворени Балкан", премијерка Брнабић каже да је то последња у низу регионалних иницијатива која је аутохтоно покренута из ових крајева.

"Ми смо мали регион, свака земља је оперативно мала са малим бројем становника. Уколико не научимо да се међусобно поштујемо и радимо заједно, повезујемо се и наступамо заједно, да наш развој и раст неће бити онолико брз и квалитетан, одржив, колико је нама свима потребно да надокандимо пропуштено време", истакла је Брнабићева.

Премијерка је заједно са Александром Симурдићем, директором фонда за Европске послове Аутономне покрајине Војводине, разговарала на тему "Отвореног Балкана" и о економској сарадњи држава у региону.

Конференција "Један регион-једно тржиште, Корак ка заједничком тржишту ЕУ" одржана је данас и јуче у Конгресном центру Мастер, Новосадског сајма.

Ово је седми пут да је ова значајна конференција одржана у Новом Саду, а разговарано је о локалном, регионалном и европском заједништву.

Конференцију су организовали Фонд за Европске послове АП Војводине у партнерству са НАЛЕД-ом, Регионалним форумом младих лидера региона, Фондацијом Конрад Аденауер (КАС), ПКС и Привредном комором Војводине (ПКВ), а уз подршку Града Новог Сада.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво