У Новом Саду отворен развојни центар ИБМ

У Новом Саду данас је отворен први развојни центар ИБМ, а премијерка Ана Брнабић истакла је да је ово велики дан за Србију, јер се отвара развојни центар највеће глобалне компаније која је претеча читаве ИТ индустрије.

Ово је уједно и први центар у којем ће се развијати технологије за потребе ИБМ-а, премијерка је отворила и прву канцеларију америчке компаније у Новом Саду.

"Када вам ИБМ дође то је велики сигнал и говори да смо значајна дестинација на светској пословној мапи. У Београду су до сада само продавали своја решења, али се никада није развијала технологија за њихове потребе у Србији", истакла је Брнабић.

Она је подсетила да су пре две седмице амерички амбасадор и председник Александар Вучић отворили представништво једне од највећих компанија за електрична возила "Ривиан", а да се сада отвара развојни центар ИБМ-а.

"То је од огромног значаја за наш привредни раст и ово је ветар у леђа и пдстицај да верујемо у наше таленте. Већ се најављује да ће ова канцеларија наставити да расте. Захвална сам ИБМ-у зато што верује у нас и уверена сам да их нећемо разочарати", нагласила је премијерка.

Генерални директор ИБМ-а за Србију, Црну Гору, Македонију и Албанију, Никола Полић, каже да ће се овде развијати софтвер.

"Ово је велика ствар за локални ИБМ јер коначно отварамо још једну канцеларију у Србији, која ће се бавити врло конкретним развојем технологија. За Србију је важно, јер показује да је одлично место за долазак великих технолошких компанија. Захваљујући овом развојном центру моћи ћемо да пружимо боље услуге и подршку корисницима у ширем региону", истакао је Полић.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић каже да је Нови Сад препознат као центар ИТ индустрије.

"У Новом Саду имамо готово 900 ИТ компанија у којима је запослено десет хиљада људи. Хвала премијерки што нам је довела овако важне инвеститоре. ИБМ-у желимо да се у Новом Саду осећа као код своје куће, поручио је градоначелник.

Овде је тренутно запослено 38 инжењера, а најављује се запошљавање још толико. Реч је о младим стручњацима који су се школовали на Универзитету у Новом Саду.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво