Читај ми!

Српска асоцијација менаџера доделила годишње награде, менаџер године је Јелена Галић

Јелена Галић, извршна директорка "АИК банке" је менаџер године у избору Српске асоцијације менаџера. Компанија "Ђенерали осигурање" је најбољи послодавац. ОТП банка је најодговорнија друштвена компанија, док је Милан Матић млади менаџер године из компаније "Делта транспортни системи". Проглашене су и специјалне награде жирија. Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић у контексту актуелне енергетске кризе, апеловала је на највеће компаније у земљи да повећају енергетску ефикасност и најавила 920 милиона евра инвестиција у идућој години за смањење емисије штетних гасова.

Српска асоцијација менаџера и ове године традиционално је одржала САМ гала догађај, у оквиру кога је појединцима и компанијама доделила годишње награде, за успехе и доприносе које су остварили ове пословне године.

Присуствовали су чланови асоцијације, представници пословне заједнице, као и министри у Влади Србије, Михаило Јовановић, министар информисања и телекомуникација и министарка енергетике и рударства Дубравка Ђедовић, саопштила је Српска асоцијација менаџера.

Председник САМ-а Драгољуб Дамљановић изјавио је да је ова година и поред бројних изазова, била успешна за Српску асоцијацију менаџера.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић у контексту актуелне енергетске кризе, апеловала је на све доносиоце одлука у највећим компанијама у нашој земљи да рационално приступају потрошњи електричне енергије и повећају енергетску ефикасност и истакла да многе мере штедње могу да се спроведу без или са малим улагањима, а ефекти могу бити веома значајни.

Гостима се обратио и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић који је рекао да је један од циљева Министарства информисања и телекомуникација у будућем периоду успостављање сарадње кроз редовну размену релевантних информација, предлога и сугестија како би комплетна привреда и доносиоци пословних одлука били у што повољнијем положају.

Пословној заједници се обратио и Властимир Вуковић, председник Извршног одбора, НЛБ Комерцијалне банке.

"Захваљујући својој кохезивној улози, Српска асоцијација менаџера допринела је да лакше пребродимо све изазове у овом периоду. Као што сам поносан на све запослене у НЛБ Комерцијалној банци, која је током 2022. извела једну од најзахтевнијих, али и најуспешнијих интеграција у региону, тако сам поносан и на све колегинице и колеге менаџере који су добитници престижних признања у различитим категоријама", рекао је Властимир Вуковић.

Додељене годишње награде 

Најбољим менаџерима награде су додељене у четири категорије: Менаџер године, Млади менаџер године, Послодавац године, као и Друштвено одговорна компанија године.

Tитула "Менаџер године" због изузетних пословних потеза и резултата, иновативности и визионарском приступу, припала је Јелени Галић, председници Извршног одбора АИК банке.

"Изузетно ми је драга награда, јер долази од најбољих менаџера наше земље. Желим да честитам свим финалистима и добитницима на признањима. Цитирала бих Ајнштајна који је рекао да је живот као вожња бициклом, треба непрестано да идете и не стајете да не бисте изгубили равнотежу. Желим нам свима да идемо само напред, а да награде буду мотив за даља освајања", изјавила је Јелена Галић.

Као млада нада пословне заједнице, препознат је Милан Матић из "Делта транспортног система", који је понео признање у категорији "Млади менаџер". 

Награду "Послодавац године" освојила је компанија "Генерали Осигурање Србија".

Добитник награде у категорији "Друштвено одговорна компанија" је ОТП банка.

Поред главних категорија, ове године, жири доделио је и два посебна признања. Захвалност кроз специјалну награду упутио свим просветним радницима Србије, а друго посебно признање доделио је медијској кући Bloomberg Adria због посебног залагања у промовисању и давању значаја економским темама у региону.

Извршна директорка САМ-а, Јелена Булатовић, награду је уручила Весни Дамјанић, главној и одговорној уредници Bloomberg Adria.

Чланови САМ-а одлучили су да донацију бренда "Johnnie Walker" у износу од 300.000 РСД, добије хуманитарна организација "Belhospice".

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво