Читај ми!

AmCham: Нова влада мора да обрати пажњу на четири кључне области

AmCham је спреман и очекује да што пре са новом Владом седне за сто и усагласи следеће кораке неопходне за спровођење реформи, поручују из пословног удружења које окупља 225 америчких, домаћих и међународних компанија.

Америчка привредна комора у Србији (AmCham) поздравља именовање Владе Републике Србије и честита председници Владе, Ани Брнабић, на новом мандату, као и министаркама и министрима новог сазива.  

Разумевајући утицај глобалне кризе на домаћу економију и препознајући успехе макроекономске и фискалне политике у претходном периоду, у AmCham-у сматрају да је за прави одговор на кризу важна тесна сарадња привреде и Владе на даљем спровођењу храбрих реформи. Свака област у којој спроведемо реформе, било да је у питању борба против сиве економије, оптимизација или усклађивање са ЕУ регулативом, директно ће омогућити да локално смањимо ефекте кризе. То је за српску привреду важно јер даље подстиче стабилно и одрживо пословање, постојеће и нове инвестиције и нова радна места, сматрају у AmCham-у.

„Важно је креирати амбијент, кроз дијалог и сарадњу, за постизање консензуса око тешких и, могуће, непопуларних мера, зарад спровођења реформске агенде. AmCham је спреман и очекује да што пре са новом Владом седне за сто и усагласи следеће кораке неопходне за спровођење реформи." - истакао је овим поводом Стефан Лазаревић, председник AmCham-а и додао:

„AmCham остаје доследна подршка Влади у реформама, а са тим циљем чланице Америчке привредне коморе издвојиле су четири кључна приоритета за наставак креирања стабилне привреде, за које чврсто верујемо да ће остати и на врху приоритета новоформиране Владе Србије. То су, пре свега, дигитална трансформација, спровођење зелене агенде за чисту и енергетски ефикасну Србију, унапређење система здравствене заштите и унапређење регионалне економске сарадње кроз „Иницијативу Отворени Балкан" са основним фокусом на даљим ЕУ интеграцијама.

AmCham, ће као и претходних 20 година, радити на унапређењу пословне климе, кроз покретање иницијатива и креирање заједничких стратегија и политика које утичу на побољшавање регулаторног оквира пословања, подстичу раст српске привреде, утичу на повећање броја радних места и стандард грађана Србије.

AmCham Србија пословно је удружење које окупља више од 225 америчких, међународних и домаћих компанија које су у Србију инвестирале преко четрнаест милијарди евра и које запошљавају преко 100.000 грађана Србије. Наша мисија је да кроз партнерство са Владом Србије унапређујемо пословну климу, да промовишемо најбоље пословне праксе и вредности, као и да пружамо платформу за професионални развој чланова и унапређење образовања према потребама пословне заједнице.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара