Читај ми!

ПКС: Трговине континуирано раде на стабилном снабдевању

Упркос изазовима са којима се суочава цео ланац снабдевања глобално и локално, заједно са добављачима, трговци свакодневно допуњују асортимане свих продавница, саопштила је Групација трговаца прехрамбеним производима на велико и мало Привредне коморе Србије.

Наводе са трговци свакодневно улажу велике напоре како би обезбедили потребне количине робе и континуирану снабдевеност тржишта.

"Тражња за основним животним намирница које су под Уредбом Владе Републике Србије у протекла три месеца већа је од 20 процената у односу на исти период прошле године. Трговци пружају подршку државним институцијама и напорима привреде у преузимању инфлаторног притиска на своје пословање и обезбеђују адекватну снабдевеност послујући по профитној стопи од 3,5 одсто", наводи се у саопштењу.

Додају да се на рафовима трговина више је од 85 одсто производа створених у Србији, што ствара додатну стабилност и сигурност у снабдевању, посебно у време криза.

Указују да је српско тржиште било је једно од ретких у Европи које је, у највећем јеку пандемије Ковид 19, функционисало без поремећаја, управо захваљујући ажурности трговаца на мало.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво