Читај ми!

НБС: Рајфајзен постао власник Креди Агрикол банке

У складу са претходно датом сагласношћу Народне банке Србије (НБС), Рајфајзен банка а.д. Београд је данас постала једини власник Креди Агрикол банке Србија а.д. Нови Сад, уместо досадашњег власника Креди Агрикол С.А. Париз (Crédit Agricole S.A.), потврдила је Народна банка.

Након извршене трансакције, Креди Агрикол банка Србија постала је члан Рајфајзен групе, а заједничко учешће обе банке на банкарском тржишту у Србији износиће око 12 одсто, саопштила је НБС.

Промена власништва ће у складу са процедуром бити регистрована код Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности.

Давањем претходне сагласности за промену власничке структуре, НБС наставља да пружа подршку свим активностима које су усмерене ка стабилности целокупног финансијског сектора Србије, наводи се у саопштењу.

Наведена промена власника нема утицаја на промену статуса клијената те банке, која за сада наставља да послује под истим пословним именом.

Уговори, који су закључени између Банке и њених клијената остају на снази непромењени, те клијенти задржавају сва права и обавезе које су уговорене са Банком.

НБС истиче и да је предметна трансакција још једна потврда да је захваљујући одлучним, благовременим и неопходним реформама, као и интензивним регулаторним активностима Народне банке Србије у претходном периоду успостављен адекватан оквир за пословање банака и повољан амбијент за улазак нових и ширење пословања постојећих инвеститора на домаћем банкарском тржишту.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара