"Србија Зиђин Kопер" због модернизације топионице обуставља производњу на три месеца

Кинеска компанија "Србија Зиђин Kопер" у априлу почиње модернизацију металуршких агергата током које ће, у оквиру тромесечног застоја, бити завршена реконструкција флеш-пећи, котла и пратећих система за пречишћавање димних гасова и решен проблем "хватања" свих гасова из конверторске хале. У Фабрици сумпорне киселине биће инсталиран нов електростатички филтер.

У побољшање стања металуршких агрегата и системе очувања животне средине у топионици за три године инвестирано 161,5 милиона долара, наводи се у саопштењу компаније.

Додаје се да ће Борска топионица од 20. априла до краја јула бити у застоју због завршетка пројекта техничке реконструкције, проширења и изградње металуршких постројења, односно повезивања старог и новог система.

Након модернизације металуршких агрегата, истиче се, топионица у Бору функционисаће по највишим еколошким стандардима.

Компанија наводи да је обустављање производног процеса у Топионици и рафинацији на три месеца предвиђено годишњим планом "Србија Зиђин Kопера", па се упркос томе у 2022. предвиђа производња 85.000 тона катодног бакра, 1.580 килограма злата и скоро 13 тона сребра.

"Србија Зиђин Kопер" је у претходне три године у побољшање стања металуршких агрегата и системе очувања животне средине у топионици инвестирала 161,5 милиона долара, истиче се у саопштењу компаније.

Додаје се да је у ТИР-у прошле године завршена изградња система за сакупљање и одсумпоравање димних гасова и постројење је у августу пуштено у рад.

Показало је добре перформансе, па је испуштање гасова на главном димњаку доведено у законом дефинисане оквире, а квалитет ваздуха у Бору је знатно побољшан, наводи се у саопштењу компаније "Србија Зиђин Kопер".

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара