Читај ми!

Почели радови на проширењу граничног прелаза Хоргош

На Хоргошу је обележен почетак радова на реконструкцији и доградњи тог граничног прелаза на српско-мађарској граници на територији општине Кањижа.

Томислав Момировић је саопштио да је планирано проширење локације граничног прелаза "Хоргош" од изузетне важности, јер представља део европског коридора 10 и једну од кључних тачака транзитног саобраћаја кроз Србију, саопштило је ресорно Министарство.

Нови брзи воз "Соко", како је рекао министар, саобраћа за свега 33 минута од Београда до Новог Сада и у рангу је најбоље железничке инфраструктуре и најбољих возова у Источној Европи.

Обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи граничног прелаза Хоргош, присуствовао је и председник Скупштине АП Војводина Иштван Пастор.

Захвалио се министру на подршци у реализацији тог пројекта који је, како је истакао, изузетно важан, јер отвара једну потпуно нову перспективу за тај део државе.

Директор Транспортне заједнице Републике Словеније Матеј Закоњшек, истакао је да пројекат не представља само врата између Србије и Мађарске већ и Западног Балкана и Европске уније.

Пројектним задатком, како се наводи, осим реконструкције неких од постојећих објеката, на улазу у земљу предвиђена је изградња две нове саобраћајне траке за путничка возила и две за теретни саобраћај, и реорганизацијом се обезбеђују две траке за аутобусе.

Уговор за извођење радова на реконструкцији и доградњи граничног прелаза Хоргош потписан је 16. децембра 2021. године са представницима компаније "Адран" д.о.о., која ће бити извођач на том пројекту.

Укупна уговорена вредност пројекта је преко две милијарде динара а завршетак радова је планиран за другу половину 2023. године, саопштило је Министарство.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво