Читај ми!

Потписан уговор о градњи моста и обилазнице око Новог Сада

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око Новог Сада са мостом преко Дунава, потписан је у том граду. Потписивању је присуствовала председница Владе Србије Ана Брнабић.

Уговор су потписали министар грађивинарства и инфраструктуре, Томислав Момировић, в. д. генералног директора "Kоридора Србије" Александар Антић и представник амбасаде Kине у Србији Џанг Сјаојуан.

"У овом тренутку градимо десет аутопутева, до краја следећег мандата требало би да изградимо 650 километара путева. То је више него што смо имали у Србији током 45 година бивше Југославије", рекла је Ана Брнабић.

Томислав Момировић је истакао да је данас велики дан за Србију и Нови Сад.

"Честитам на овом мосту, на борби да се овај мост изгради. Држава Србија директно инвестира у овај мост", рекао је Момировић.

Александар Антић је изјавио да је много борбености и упорности било потребно да би се данас потписао комерцијални уговор о изградњи.

"Овај пројекат је врло комплексан. Ми имамо мостовску конструкцију од 2.400 метара, од чега је 800 метара ширина саме реке, а 650 метара паралелних путева. Имамо сабирнице од 600 метара које ће читав саобраћај да обухвате и уведу на тај мост. Ту ће бити и велики кружни ток, као и саобраћајница која ће мост повезати са Фрушкогорским коридором", рекао је Антић.

Мост у плановима од 1963. године 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је ово велика инвестиција и за Бачку Паланку, Бач, Оџаке, али и за приградска насеља и многе делове града.

"Овај мост су градски оци уцртали 1963. године урбанистичким планом и старији је од Моста слободе, само нису били створени услови", истакао је први човек Новог Сада Милош Вучевић.

Тјен Ишу, из амбасаде Народне Републике Kине, напоменуо је да је ово велики дан за Kину и Србију и додао да се нада да ће кинеска компанија квалитетно испунити све своје обавезе у договореном року.

"Наиме, изградња обилазнице око Новог Сада са мостом преко Дунава показује спремност са обе стране за више резултата у процесу заједничког унапређивања нашег стратешког партнерства", рекао је представник амбасаде Kине у Београду.

Радови на обилазници и мосту преко Дунава коштаће 175 и по милиона евра.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво