Читај ми!

Брисел одобрио Србији веће квоте за извоз челика у ЕУ

Верујемо да ће српске компаније из индустрије челика искористити данашњу уредбу Европске комисије којом су прерасподељене квоте за увоз челика у Европску унију које су до сада биле намењене Русији и Белорусији, а Србији повећане квоте за извоз појединих врста челика, изјавио је помоћник директора Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију ПKС Бојан Станић.

"Верујемо да ће наше компаније, које су уједно и велики извозници, искористити ову промену ЕУ регулативе. Неопходно је подсетити да је челична индустрија Србије већ неколико година ограничена ЕУ квотама на увоз челика, иако постоји Споразум о слободној трговини са ЕУ", рекао је Бојан Станић.

Када је реч о конкретним квотама, Србији је повећана специфична квота за категорију 1, док су за категорије 3А, 3Б, 7, 12, 13, 16, 19, 21, 24, 25Б, 26, 27 и 28 повећане резидуалне квоте које наша земља може да користи, наводе из Привредне коморе.

Европска комисија је ову уредбу донела након одлуке о забрани увоза челика из Русије и Белорусије на тржиште Европске уније.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара