Читај ми!

Раде ли људи боље када их шеф притегне и друге заблуде лоше организације

Било да покрећете микро предузеће или реорганизујете велику фирму није лоше послушати савете некога ко је у томе био врло успешан, попут Роберта Таунсенда чија књига „Дизање организације“ се управо појавила преведена на српски језик.

Ако верујете да је природно стање ваших запослених да су лељи и да их треба добро притегнути да бисте добили добар резултат, онда ћете се у мало чему сложити са Робертом Таузендом. Или, још боље, од њега можете много да научите.

Роберт Таунсенд (1920-1998) амерички је бизнисмен, иноватор пословне организације, говорник и писац. Уздигао се као лидер који је за кратко време превео Авис од губиташке агенције до глобалног првака у рентакар индустрији, а прославио се књигом у којој је детаљно објаснио како је то учинио.

За живота је стекао статус легенде, као ватрено духовити и оштри непријатељ корпоративне бирократије. Не изненађује зато што је „Дизање организације" постало класик који се сажето може описати и као општи приручник против бирократије свих врста.

Овај класик је концизна, прецизна, практична, забавна и једна од најбоље написаних књига о томе шта значи бити лидер. Свевремено упечатљиви, духовити и веродостојни увиди о људској природи, мотивацији и начину управљања долазе са самог извора искуства и поткрепљени су обиљем анегдота из стварног живота.

Године су само потврдиле релевантост овог распричаног речника бизниса - како због оштроумне језгровитости и примењивости одредница, тако и због тријумфа усаглашености између речи и дела његовог творца и тријумфа концепта који шефове учи да нису господари, а раднике да нису робови.

Књигу можете поручити преко издавача, а уз код rts-kp добићете попуст од 10%.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи