Читај ми!

Михајловић: Струја, топлотна енергија и гас неће поскупети, остају ограничења цене горива

Потпредседница владе и министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је да у Србији има довољно енергената и да неће бити повећана цене струје, топлотне енергије и гаса, као и да ће остати одређена ограничења цене нафтних деривата, али да ће бити направљен бољи баланс између велепродајен и малопродајне цене.

Зорана Михајловић је навела да ће, када је реч о ограничењима нафтних деривата, сигурно мењати уредбу и оставити одређена ограничења, али ће покушати да направе бољи баланс између велепродајне и малопродаје цене.

"То је основни разлог зашто се на неким мањим пумпама не продају деривати – има их довољно али је проблем био у цени", рекла је Михајловићева одговарајући на питање Танјуга да ли ће остати ограничење цене горива.

Влада је ограничила максималну цену бензина 95 на 171 динар и дизела на 179 динара, што истиче 12. марта.

На питање да ли ће ипак доћи до поскупљења цене горива пошто неће бити настављена постојећа уредба о ограничењу, министарка је рекла да је нафта на берзи пре годину дана била 60 долара за барел, док је сада 135 долара.

"Због тога смо увели ограничења на малопродајну цену и разматрамо сада са министарствима финансија и трговине, али остаће уредба на снази, видећемо како да направимо бољи однос између велепродајне и малопродајне цене. Дајте да то прво урадимо", рекла је Михајловићева не прецизирајући да ли ће цене на пумпама остати на истом нивоу.

Поручила је да је за грађане и привреду најважније да свих енергената има довољно. 

"Има довољно нафтних деривата и гаса, струја се производи. Јако је мали увоз струје у односу на претходне месеце, има и довољно топлотне енергије", истакла је Зорана Михајловић.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво