Читај ми!

Пријаве против трговаца који ограничавају продају горива

Тржишна инспекција утврдила је повреду Закона о заштити потрошача на више малопродајних места нафте и нафтних деривата на којима су трговци истакли обавештења о ограничењу у количини продаје.

У првој од контрола, извршеној на основу пријаве која је стигла у 22 часа на електронску адресу, утврђено је да је малопродајни објекат истакао обавештење о ограничењу у количини продаје за путничке аутомобиле максимално 20 литара, 50 литара за тракторе и 100 литара за камионе, што је супротно члану 25. Став 1 Закона о заштити потрошача.

Како је навело Министарство трговине, туризма и телекомуникација, наложено је отклањање недостатка, што је трговац одмах учинио.

За тај прекршај прописана је фиксна казна у износу од 50.000 динара.

Провера је синоћ извршена на још четири продајна места – у Бабушници, Крагујевцу, Новом Саду и Београду и у свим надзорима инспекције утврђена је повреда Закона о заштити потрошача, наводи се у извештајима тржишне инспекције министарства.

Нафтна индустрија Србије саопштила је да је снабдевеност ланца бензинских станица те компаније редовна и да не постоје ограничења у куповини горива.

"На бензинским станицама НИС-а, које чине највећу малопродајну мрежу у Републици Србији, не постоје ограничења када је реч о куповини горива. Штавише, НИС је обезбедио довољне залихе нафтних деривата како би домаће тржиште било редовно снабдевено чак и у условима повећане потражње", наводи се у саопштењу.

Претходно је Влада Србије, поводом информација које круже друштвеним мрежама, саопштила да Србија апсолутно нема никаквог проблема у снабдевању нафтним дериватима.

недеља, 14. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво