Читај ми!

Најава продубљивања енергетске кризе на КиМ, могуће поскупљење струје

Један од два блока термоелектране "Косово Б" у Обилићу није у функцији, потврдила је министарка привреде у Приштини Артане Ризваноли, упозоривши да због испадања генератора из система, може да дође до продубљивања електроенергетске кризе на КиМ.

Артане Ризваноли је на седници скупштинског одбора за привреду оценила да је ситуација алармантна, јер се дешава и због високе цене увозних енергената. Она није гарантовала да неће бити поскупљења.

"Ми ћемо као влада дати све од себе да не поскупи струја, али не можемо да гарантујемо тако нешто", рекла је она, а преносе медији на албанском.

Планирано је да се током целе године за увоз струје потроши 12 милиона евра, али су та средства потрошена само за два месеца, навела је Ризваноли, објаснивши да су увозне цене струје пет пута веће.

"Тренутно се струја током дана продаје по цени од 7 центи по киловату, док су увозне цене најмање пет пута веће и питање је времена када ће неко предузеће то себи моћи да приушти. Такође имамо проблема са високим ценама за услуге балансирања система", додала је Ризваноли.

О плаћању струје и могућности успостављања инфраструктуре за фактурисање у четири српске општине на северу КиМ, Ризваноли је говорила члановима комисије али без присуства медија.

четвртак, 01. јун 2023.
17° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено