Читај ми!

Балкански ток комплетан – Србија и Мађарска спојиле цеви

Јавно предузеће "Србијагас" и мађарска компанија ФГСЗ повезали су на граници с Мађарском гасовод Балкански ток којим ће убудуће гас из Турске преко Бугарске и Србије стизати до средње Европе.

Од сутра Мађарска закупљује капацитете, а Србија постаје важна транзитна земља за средњу Европу. Прве количине транзитног гаса кроз нашу земљу за средњу Европу крећу 1. октобра.

"У овој струци када се спајају две цеви на граници, које долазе из две државе, то се назива златно повезивање. Када већ дођемо до златног повезивања, то значи да видимо крај овог пројекта и да ће ускоро почети снабдевање гасом", рекао је Ференц Саболч, председник Управе "ФГСЗ".

Душан Бајатовић, генерални директор "Србијагаса", рекао је да је на овај начин стављена тачка на дугогодишњи велики посао којим је наша земља и коначно решила питање снабдевања гаса из другог правца, а не само преко Украјине.

"Нико се више у Србији неће смрзавати а цена гаса се за домаћинства неће ни од јесени мењати. Поскупљење због цене нафте коју прати цена гаса ће се прелити на Србијагас", објаснио је Бајатовић.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара