Читај ми!

МК Група помаже угроженима након земљотреса у Хрватској

МК Групa наставља да пружа подршку становништву погођеном недавним земљотресима у Хрватској. МК Група је једна од првих компанија која је упутила финансијску помоћ од 7,7 милиона динара за угрожене и санирање последица земљотреса, а потом су чланице МК Групе - Карнекс и Флора послале донацију од седам тона својих производа међу којима су конзервирано поврће, конзерве хумуса и паштета, у вредности од пет милиона динара.

Донација у производима компанија чланица МК Групе упућена је загребачко-љубљанској митрополији, након апела и недавне посете Митрополита загребачко-љубљанског Порфирија Србији.

"МК Група је међу првим компанијама које су упутиле финансијску помоћ од 7,7 милиона динара за помоћ становништву које је претрпело земљотресе у области око Петриње, Сиска, Глине и околним селима, а сада настављамо да пружамо подршку донирањем основних животних намирница. Свакако да донације не могу заменити емотивне, материјалне губитке и порушене домове људи, али се надамо да ћемо овом подршком мештанима бар мало олакшати наредни период и помоћи им у опорављању од последица земљотреса", изјавила је Александра Стојановић, директор корпоративних послова МК Групе.

Новчаном и донацијом у производима, МК Група још једном показује одговорност и бригу о заједницама у којима послује, посебно у ванредним околностима, саопштила је компанија.

Од свог оснивања МК Група континуирано пружа подршку у 123 заједнице у којима послује, а само у прошлој години издвојено је више од милион евра превасходно за борбу против пандемије ковид-19, као и за подршку здравственим радницима.

"Имајући у виду изванредне резултате, залагање и пружање помоћи читавом друштву, ова компанија проглашена је за друштвено најодговорнију компанију 2020. године, од стране Српске асоцијације менаџера", саопштила је компанија.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије