Читај ми!

Мали о метроу: У Паризу нам представљају идејна решења, грађани ће одлучити о изгледу вагона

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да делегација Србије путује у Париз како би се додатно прецизирала структура финансирања београдског метроа у укупном износу од око 454 милиона евра. Једна од тема ће бити избор типа и модела композиције вагона у којима ће се возити путници у новом метроу.

Министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и заменик градоначелника Београда Горан Весић од сутра су у посети Француској, где ће водити разговоре у вези са изградњом београдског метроа, саопштио је Беоинфо. 

Синиша Мали је рекао да иде заједно са председником Александром Вучићем и да ће два дана бити на састанцима са министрима финансија, за економски развој и транспорт.

"Наша тема ће бити метро. Ми смо потписали споразум са француским компанијама о изградњи метроа. Идемо сада тамо да утаначимо детаље, да се договоримо о структури финансирања у вредности од 454 милиона евра, колико кошта део који ми финансирамо заједно с њима. Остварићемо вишедеценијски сан и у потпуности пратимо договорену динамику", рекао је Мали гостујући на ТВ Прва.

Према његовим речима, грађани ће за неколико година имати прилику да виде како се радови одвијају и 2028. године ће имати прилику да се возе метроом. 

Казао је и да је и организована презентација вагонских композиција које су у понуди за избор.

"Имаћемо прилику да погледамо шест композиција, а од тих варијанти како би требало да изгледају вагони, ми ћемо изабрати три. Затим ћемо да организујемо гласање грађана и они ће бити у прилици да гласају који ће модел изабрати. То ће бити најмодернији аутоматизавани метро", навео је Мали.

Заменик градоначелника Београда је рекао да ће се у Француској састати са представницима компаније "Алстом" која учествује у изградњу београдског метроа.

"Остало је још десет месеци до почетка изградње метроа и састанци које ћемо имати биће прилика да се још ближе приближимо том циљу", рекао је Весић.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара